Performanceevents

Lundbye Kunstfestival i Kalundborg

En hel festival for at fejre en kunstner. Det er tankegangen bag Lundbye Kunstfestival, som her i 2021 igen løber af stablen i Kalundborg. Den første Lundbye Kunstfestival blev gennemført i sommeren 2018, da man i Kalundborg ville fejre det berømte bysbarns 2000 års fødselsdag med en lang række kulturelle events og møder.

50 arrangementer udgør det store program

Lundby Kunstfestival 2021 gennemføres over en periode på mere end to måneder, og programmet er omfattende: Der er lagt op til mere en 50 delarrangementer, og de dækker hele spektret af kunst: Der vil være koncerter med både moderne og klassisk musik, et helt nyt teaterstykke opføres, der bliver talkshows, udstillinger og foredrag i en lind strøm. Desuden vil der være mange guidede ture i det smukke område, både i byen Kalundborg og de naturskønne omgivelser, der blandt andet tæller det flotte godslandskab omkring herregården Lerchenborg lidt uden for byen.

Som en event, der rækker ud over Kalundborg, er der tænkt en landsdækkende fotokonkurrence. 

Hovedudstilling i Bispegården

Selve festivalens hovedudstilling er en maleriudstilling på Bispegården i Kalundborg, hvor man kan se malerier i privat eje af de tre kunstnere Johan Thomas Lundbye og hans gode venner og malerkolleger Lorenz Frølich og P. C. Skovgaard. Det er noget af den fornemste guldalderkunst, der på den måde bliver samlet til denne udstilling. 

Kunstfestivalen kigger også lidt frem i tiden med udstillinger af de lokale malere Mogens Balle og Hans Sørensen, som begge havde deres udgangspunkt og arbejdsliv i Kalundborg. De ville være fyldt 100 år i år, så Lundbye Kunstfestival bliver også en markering af disse to lokale kunstneres virke. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *